Utile

6 trucuri pentru a pastra mai mult timp trandafirii in vaza

Cu siguranta, daca ai primit un buchet de flori, ai vrea sa il pastrezi cat mai mult timp.

Iti prezentam mai jos cateva ponturi pentru a te bucura de florile tale pentru o perioada indelungata.

  1. Daca iti doresti flori care sa tina foarte mult, este important sa le achizitionezi cat mai proaspete, la de un furnizor de incredere. Orice truc aplicat pe flori vechi este inutil.
  2. Imediat ce primesti un buchet, taie cam 2 cm din cozi, la un unghi de 45º, pentru a debloca canalele tulpinelor, apoi pune florile intr-o vaza curata cu cozile in maxim 5 cm de apa. Daca este prea multa apa, cozile putrezesc si apa nu mai ajunge la floare. Daca este prea putina apa, florile se dezhidrateaza.
  3. Pe langa apa, florile au nevoie si de nutrienti. Asadar, adauga in apa un pliculet cu hrana florala. Daca ai un buchet de la Cutia cu Flori, pliculetul se afla pe spatele etichetei. Daca l-ai primit din alta parte si nu ai un pliculet cu hrana, poti adauga o lingurita de zahar sau cateva picaturi de Sprite sau 7UP.
  4. Tine vaza intr-un loc cat mai racoros si ferita de razele directe ale soarelui. Caldura prea mare accelereaza dezhidratarea si in plus, ajuta la dezvoltarea bacteriilor in apa.
  5. Petru a impiedica aparitia bacteriilor, asigura-te ca nu sunt resturi vegetale in apa (frunze, petale). In plus, 2-3 picaturi de clor sau vodka fac minuni. Daca ai pus pliculetul cu hrana, nu mai sunt necesare solutii antibacteriene.
  6. Repeta pasii odata la 2-3 zile pentru rezultate maxime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *